23 Temmuz 2009 Perşembe

Bruce Lee'nin hayati film oluyor

Kung-Fu dövüs sanatinin efsane ismi Bruce Lee'nin hayati, en az üc filmden olusacak bir seri ile sinemaya tasiniyor. Bundan tam 36 yil önce yasamini genc yasta yitiren Bruce Lee'nin kardesleri Phobe ve Robert Lee, „Kücük Ejder“ olarak bilinen Bruce Lee'nin hayatinin anlatilacagi üc filmlik seri icin, Pekin'deki J.A Media isimli film sirketi ile anlasmaya vardilar.

Bruce Lee“ ismini tasiyacak filmin cekimlerine, önümüzdeki Ekim ayinda baslanacak ve serinin ilk filmi, efsanenin 70. yasgünü olan 27 Kasim 2010'da vizyona girecek. Filmde Bruce Lee'nin babasini Tony Leung Ka-fai canlandirirken, Bruce Lee'yi kimin canlandiracaginin yani sira filmin yönetmeni de henüz belirlenmedi.

27 Kasim 1940 tarihinda, San Franciso'da dünyaya gelen Bruce Lee, 22 yasinda Kung-Fu hocaligina basladi ve yine ayni yil icerisinde „Chinese Kung-Fu“ isimli kitabini yayinladi. 31 yasinda ilk büyük filmi „The Big Bos“te oynadi. Bunu „Chinese Connection“, „The Way of Dragon“ ve „Enter the Dragon“ filmleri izledi. 20 Temmuz 1973 tarihinde „Game of Death“ filmiyle ilgili yapimciyla konusmak icin gittigi evde kendini iyi hissetmeyen ve bir aspirin alarak uzanan Bruce Lee, bir daha yerinden kalkamadi. „Kücük Ejder“, genc yasinda ölmüstü. Ölüm sebebinin beyin urundan olabileceginin söylenmesine karsin adli tip raporunda, „ölüm nedeni bilinmiyor“ ibaresi yer aldi.

Bruce Lee, Amerika'nin Seattle Eyaletin'deki Lake View mezarliginda, talihsiz bir kazaya kurban giden oglu Brandon Lee ile yan yana yatiyor.

Cagdas Seichter / Frankfurt



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder