27 Haziran 2009 Cumartesi

son 10 yilin en iyi filmi "avatar" geliyor


son 10 yilin en iyi filmi olmaya aday "avatar", önümüzdeki 17 aralik'ta almanya'da vizyona giriyor. terminator'ün senaristi, titanic'in ünlü yönetmeni james cameron'un yeniden yönetmen koltuguna oturdugu "avatar"in 24 dakikalik bir bölümü gectigimiz günlerde Amsterdam'da basina tanitildi. tanitim gecesindeki secilmis seyircilerin agzinin sularini akittigi, gözlerine inandiramadigi "avatar"in teknik beceri ve hokkabazliklari, sinema otoretilerinin son 10 yilin en iyi filmi olarak gösterdikleri "yüzüklerin efendisi" filmini bile geride birakti. 

cekimleri yeni zelanda'da yapilan bu bas döndürücü gerilim / bilim kurgu / aksiyon / katagorisindeki filmin setinin büyüklügü ise, "gladyatör" ve "yüzüklerin efendisi" filmlerinden sonra gördügümüz en büyük set özelligini tasiyor. 

daha simdiden oskar'i silip süpürecek gibi görülen bu ütopik filmin oyunculari arasinda, terminator 4'ün stari sam worthington'un yani sira sigourney weaver, zoe saldana, michelle rodroguez gibi birbirinden ünlü oyuncular yer aliyor. cagdas seichter/frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder