29 Haziran 2009 Pazartesi

"hobbit" serisinin calismalari basladi






"yüzüklerin efendisi" üclemesinden sonra, yüzyilin fantastik kitabi "hobbit"in iki asamali uyarlamasi olacak olan yeni "yüzüklerin efendisi"in cekimlerine mart 2010'da baslaniyor. 

serinin ilk filmi 2011, ikincisi ise 2012'de hayranlari ile bulusacak. "yüzüklerin efendisi"nin bu iki yeni serisinde, yönetmen koltuguna "hellboy"dan tanidigimiz guillermo del toro otururken, senaryo ve yapimciligi peter jackson üstlenecek. 

meksikali ünlü yönetmen guillermo del toro bu konuda yaptigi aciklamada, su an kostüm, yer, senaryo, dizayn, oyuncu secimi ve benzeri gibi konularda filmin ön calismalarinin yapildigini belirtti. 'gandalf' rolündeki lan mckellen ile 'gollum'u canlandiran andy serkis, heyecanla beklenen bu yeni iki seride de en önemli rolleri üstlenecekler. "yüzüklerin efenisi" üclemesinin diger önemli yildizlari 'merry' (dominic monaghan), 'pippin' (billy boyd), 'sam' (sean astin) ve 'frodo'nun (elijah wood) bu yeni iki filmde yer alip almayacaklari henüz bir netlik kazanmadi. cünkü bu yeni iki hobbit serisi, cok uzun seneler öncesini, merry, pippin, sam ve frodo'nun henüz dogmadigi bir zaman dilimini konu aliyor. 

icap ederse hobbit'e bagli kalmayacaklarinin altini cizen peter jackson ve guillermo del toro, "yüzüklerin efenisi" üclemesinin bu sevilen ve oldukca hayran kitlesine sahip dört karekterinin serinin ikinci filmine dahil edilebilecegini söylemekten de geri kalmadilar. cagdas seichter/frankfurt




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder