21 Temmuz 2009 Salı

Bir Facebook filmi olacak olan „The Social Network“, cok yakinda geliyor


Columbia Pictures, dünya genelinde 250 milyon üyesi olan ünlü sosyal ag Facebook'un kurucu ortagi Mark Zuckerberg'in (25) hayatini beyazperdeye tasiyor.

Ismi sasilacak derecede alisilmamis ve bir o kadar da tuaf olan „The Social Network“ (Sosyal Ag) isimli film projesi, yazar Ben Mezrich'in „The Accidental Billionaires“ isimli kitabina dayanarak sinemaya uyarlanacak. Filmin yapimciligini „American Beauty“den tanidigimiz Hollywood stari Kevin Spacey üstlenirken, yönetmen koltugunda „Seven“, „Fight Club“, „Benjamin Button“ gibi filmlerin ünlü yönetmeni David Fincher oturacak.

Shia La Beof mu? Michael Cera mi?

Filmde, genc milyarder Zunkenberg'i kimin canlandiracagi ise, henüz bir netlik kazanmadi. Bu rol icin ismi gecen adaylarin basinda, „Transformers“in genc yildizi Shia La Beof geliyor. Bir baska kuvvetli aday ise, „Juno“ ve „Superbad“in yildiz oyuncusu Michael Cera.

Hemen yeri gelmisken soralim; Sizce, Zuckerberg'i kim canlandirsin? Shia La Beof mu? Michael Cera mi? Ikiside siritir diyorsaniz, ücüncü adayiniz kim?

Facebook'u, seks icin kurmuslar

Amerikada yayinlanan „The Accidental Billionaires“, ögrenimini gördügü Harvard Üniversitesi'nin ögrenci yurdunda yasarken, 2004 yilinda Eduardo Saverin ile birlikte dünyanin en büyük sosyal agini kuran Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in sadece sansasyonel bir sekilde basari basamaklarini hizlica tirmanisinin öyküsünü anlatmakla kalmiyor.

Daha henüz kitabin yazim asamasinda iken, 1,9 Milyon Euro avans aldigi söylenen kitabin yazari Ben Mezrich, ayni zamanda 'seks', 'para', 'dahi', ve 'aldatmak' alt basliklarina da yer vererek oldukca heyecan verici bir hikayeyi kitabina tasiyor.

Mezrich, Facebook fikrinin dogusunun baslica nedeninin altinda, Zuckerberg ve arkadaslarinin toplumda kabul görme isteklerinin yattigini düsünüyor. Ayrica Mezrich, Zuckerberg ve arkadaslarinin Facebook'u, üniversitelilerle seks yapmak icin kendilerine bir arkadaslik platformu sunsun düsüncesi ile kurduklarini da belirtiyor.

The Social Network“ isimli Facebook filminin cekimlerine, bu yil icerisinde baslanacak.

Cagdas Seichter / Frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder