15 Temmuz 2009 Çarşamba

„Brüno“, Ukranya'da yasaklandi

Vizyona girdigi bir cok ülkede cok sert elestirilere maruz kalan „Brüno“, son darbeyi Ukranya'dan aldi. Canlandirdigi 'Borat' karekteri ile Hristiyanlarin, Yahudilerin, ve Kazaklarin bir hayli gururunu inciten, 37 yasindaki ünlü komedyen Sacha Baron Cohen'in yeni filmi „Brüno“nun gösterimi ve satisi Ukranya'da yasaklandi.

Ukranya Kültür Bakani Yardimcisi Timofej Kochan tarafindan yapilan aciklamaya göre, „Brüno“nun yasaklanis nedeni olarak; filmin „toplumun ahlakini incitmesi„ kriteri gösterildi. Özellike filmde kullanilan dilin bayagi olmasinin yani sira, escinsel sahneler, sadizim kokan tasvirler, ve asosyal hal ve davranislar filmi yasaklanmasindaki baslica nedenler olarak gösterildi. Ukranya Hükümeti, 2006 yilinda vizyona giren Sacha Baron Cohen'in „Borat“ isimli filmine yine ayni sekilde yasak getirmisti.

Amrika'da ve vizyona girdgi bri cok ülkede gisenin en üst sirasinda yer alan fimlerden birisi olan „Brüno“, Viyanali, eşcinsel moda muhabirinin hikayesini anlatiyor. Ve ünlü oyuncu Sacha Baron Cohen, elestiri oklarini escinsellere cevirmekten sakinmadan, toplumun onlara duydugu ön yargilari yikmaya calisiyor.

Brüno“, 14 Agustos'ta Türkiye'de vizyona girecek.

Cagdas Seichter / Frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder