25 Temmuz 2009 Cumartesi

ComicCon: James Cameron „Avatar“ini tanitti

Usta yönetmen James Cameron, Amerika'nin San Diego kentinde devam eden ComicCon festivalinde yeni filmi „Avatar“in tanitimini yapti.

Titanic ile yakalamis oldugu basarinin ardindan yillar sonra yeniden yönetmen koltuguna oturan Cameron, gerilim-bilim kurgu-aksiyon türünde olan „Avatar“in yaklasik 25 dakikalik tanitim kayitlarini ComicCon festivalinde görücüye cikartti.

Festival ziyaretcilerine „Kim baska bir gezegene yolculuk etmek ister?“ seklinde bir soru yönelterek sözlerine baslayan Cameron, kendisinin gectigimiz yili Pandorum gezegeninde gecirdigini belirterek, latife yapmaktan da geri kalmadi. Filmin senaryosunu on yildan fazla bir süre önce kaleme aldigina deginen Cameron, „Avatar“i beyazperdeye tasimak icin teknolojinin yeterli bir seviyeye gelmesini yillarca beklemek zorunda kaldigini söyledi.

3D boyutunda cekilen ve son 10 yilin en fastastik filmi olmasi beklenen „Avatar“in hikayesinin merkezinde, bircok egzotik yasam bicimlerinin oldugu Pandorum gezegenine inis yapan eski bir asker bulunuyor.

Sinema otoriteleri, Fox tarafindan yaklasik 230 milyon Dolar olarak deklare edilen „Avatar“in gercek giderlerinin yaklasik 300 milyon Dolar oldugunu tahmin ediyor. „Avatar“, Türkiye'de 18 Aralik 2009 tarihinde vizyona girecek.

Cagdas Seichter / Frankfurt



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder