22 Temmuz 2009 Çarşamba

Roland Emmerich‘in „2012“si, büyüledi


'Dünyanin batisi' konusu üzerine cekilen su ana kadar seyrettiginiz tüm filmleri unutun. Bu konuda cekilen eski filmlerin hepsini birden sinema tarihinin dibine gömecege benzeyen „2012“nin, bu dalda tüm zamanlarin en iyi filmi olmasi bekleniyor. „10.000 B.C“ filminin yönetmeni Roland Emmerich‘in merakla beklenen ve önümüzdeki Kasim ayinda bir cok ülkede vizyona girecek olan yeni dogal afet filmi „2012“'in, dokuz dakikalik bir blümü Tokya'da görücüye cikti.

Sony Pictures'in anavataninda gerckelestiren „2012“nin tanitimina, 300 davetlinin yani sira cok sayida gazeteci de katildi. Yapimina devam edilen „2012“in dokuz dakikalik bölümü, davetlileri büyüleyen felaket sahnelerinin yani sira özel efektleri ile ön plana cikti. Ve filmin bu dokuz dakikalik bölümü, su ana kadar cekilmis tüm felaket filmlerine meydan okudu.

Basarili yönetmen Roland Emmerich „2012“ üzerine yaptigi aciklamda, „Filmde dünyanin batisinin gösterimine ve kehanetine hayran oldum“ seklinde konustu. Alman yönetmen Emmerich, filminin konu itibariyle nihayetinde „Hayatta önemli olan nedir? „Eger bir seyleri kurtara bilecek bir durumda olsaydiniz, neyi kurtarirdiniz?“ sorularina cevap ardigini da belirtti.

,Maya‘ takvimine göre, 2012 yilinda dünyanin sonunun gelecegi görüsünden yola cikarak beyaz perdeye uyarlanan ve 2012 yilina iyice yaklasmamiz dolayisi ile de Maya inanisina inanlarin, yüreklerini agizlarina getirecek olan filmin basrollerinde, John Cusack, Thandie Newton, Woody Harrelson gibi yildiz oyuncular yer aliyor.

Cagdas Seichter / Frankfurt


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder