20 Temmuz 2009 Pazartesi

„Harry Potter 6“, yeni bir rekora daha imza atti

Serinin altinci filmi olan ve yönetmenligini David Yates'in yaptigi „Harry Potter an The Half-Blood Prince“ (Harry Potter ve Melez Prens), vizyona girdigi gün 22 Milyon Dolar'lik bir hasilat ile gece yarisi acilisi rekoruna imaza atmasindan sonra, simdi de ilk hafta rekorunu kirdi.

Buna göre, hayal kirikligi yaratan kalitesine ragmen „Harry Potter 6“, gösterime girdigi ilk bes gün itibariyle (pazar gününe kadar) dünya genelinde toplam 396,7 Milyon Dolar hasilat elde etti. Ve bu daldaki rekoru, 381,7 Milyon Dolar ile elinde bulunduran „Spider Man III“ü geride birakti.

Ayrica, „Harry Potter 6“, Amerika'da gösterime girdigi ilk bes gün itibariyle 159,7 Milyon Dolar'lik bir gise hasilati yakalama basarisini gösterdi. Bu tüm zamanlarin, bes gün icerisinde gördügü en iyi altinci gise hasilati anlamina da geliyor. Amerika'da, ilk bes gün kazanclari degerlendirildiginde „The Dark Knight“ 203,7 Milyon Dolar ile listenin en basinda yer aliyor. „The Dark Knight“i, „Transformers 2“ (200 Milyol Dolar), „Star Wars Episode III“ (172,8 Milyon Dolar), „Pirates of the Caribean 2“ (169,5 Milyon Dolar“ ve „Spider Man III“ (169,4 Milyon Dolar) filmleri takip ediyor.

Cagdas Seichter / Frankfurt


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder