26 Temmuz 2009 Pazar

Obama'nin hayati beyazperdeye tasiniyor

Ingiltere'de yayinlanan „Daily Mail“ gazetesi, ünlü aktör Denzel Washington'un ABD Baskani Barack Obama'yi canlandiracagini okuyucularina duyurdu. Bu haber ayni zamanda, Obama'nin biyografik filminin cekileceginin kesinlik kazanmasi anlamina da geliyor.

Obama'nin hayat hikayesinin hangi film stüdyosu tarafindan sinemaya aktarilacagi belirsizligini korurken, söz konusu filmin yönetmen koltuguna kimin oturacagi ve senaryonun kimin tarafindan kaleme alinacagi ise henüz bilinmiyor.

Washington bu konuda „Daily Mail“e yaptigi aciklamda, Obama'nin hayat hikayesinin anlatilacagi biyografik bir filmde ABD baskanini canlandiriyor olmaktan mutluluk duyacagini belirtti. Baskan Obama'dan bu konuda müsade aldiginin da altini cizen Washington, Obama'yi beyazperdede kendisinin canlandiracak olmasinin baskani da ayni sekilde cok mutlu ettigini söyledi.

Obama“ rolünün altindan basariyla kalkicagina da deginen Wastington, bu konuda kendisine tek problemi baskanin kücük kulaklarinin cikartacagini espirili bir sekilde aciklamaktan da geri kalmadi.

Gectigimiz aylarda yaptigi aciklamalarda Baskan Obama, söz konusu filmde kendisini ünlü aktör Will Smith'in canlandirmasini istemisti. Obama, bunun gerekcesi olarak ise Smith ile kulak yapilarinin ayni olmasini göstermisti.

Baskanlik görevinde henüz bir senesini bile doldurmayan Obama'nin biyografisinin, beyazperdeye uyarlanacak olmasi sinema cevrelerinde daha simdiden tartisma yaratti. 

Cagdas Seichter / Frankfurt




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder