12 Ağustos 2009 Çarşamba

„Anne Frank Günlügü“ yeniden beyazperdeye uyarlanacak

Walt Disney Company, „Anne Frank Günlügü“nü yeniden beyazperdeye uyarlamak istiyor. Buna göre Walt Disney Company, kücük Yahudi kizi Anne Frank'in Nazi isgalindeki Amsterdam'da iki yil boyunca saklandigi tavan arsinda kaleme aldigi günlügün sinema haklarini satin aldi.

Pulitzer ödüllü David Mamet, „Anne Frank Günlügü“nü hem senaryolastiracak hemde film projesinde yönetmen koltuguna oturacak. Filmde, günlügün yani sira Albert Hackett ve Frances Goodrich'in tiyatro oyunlarindan da yararlanilacak.

Filmin oyuncu kadrosunda kimlerin olaciginin yani sira cekimlere ne zaman baslanilacagi ile filmin vizyona giris tarihi gibi akillara gelen ilk sorular henüz bellirsizligini koruyor.

Anne Frank Günlügü“, ilk defa 1959 yilinda bir filme konu olmus ve ikinci dünya savasinin en önemli belgelerinden biri olarak kabul gören bu günlük, daha önce bir cok televizyon dizisi ve tiyatro oyunu ile de sahnelenmisti.

Kücük kiz Anne Frank, ailesi ile birlikte yakalandiktan sonra 'Bergen-Belsen' isimli toplama kampinda, 1945 yilinda hayatini kaybetmisti.

Cagdas Seichter / Frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder