13 Ağustos 2009 Perşembe

„Battlestar Galactica“ sinema filmi oluyor

„X-Man“, „Walküre“ ve „The Usual Suspects“ gibi filmlerin yönetmeni Byran Singer, 2001 yilindan beri hayalini kurdugu kült uzay dizisi „Battlestar Galactica“yi beyazperdeye uyarlamakta bu sefer oldukca kararli.

Edinilen bilgiye göre Universal tarafindan beyazperdeye tasinmak istenilen „Battlestar Galactica“nin yönetmen koltuguna, yaklasik 10 yil önce bu filmi cekmek isteyen ancak bir sonuc alamayan Singer oturacak. Singer ayni zamanda filmin yapimciligi da kendisi üstlenecek. Filmin senaryosu ise, 70'li yillara damgasini vuran ve Bilim Kurgu- Aksiyon türünde olan dizinin orjinalinin yaraticisi Glen A. Larson tarafindan yazilacak.

„Battlestar Galactica“ film projesi, 2004-2009 yillari arasinda yapimci Roland D. Moore tarafindan yeniden televizyon dizisi olarak ekranlara tasinan „BSG-Battlestar Galactica“dan tamamen bagimsiz olacak.

„Battlestar Galactica“, 80'li yillarin basinda ve de 90'larda olmak üzere iki defa Türkiye'de televizyonlarda yayinlanmisti. Ve dizi, oldukca büyük bir hayran kitlesine ulasmayi basarmisti.

Cagdas Seichter / Frankfurt



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder